Verzekeringen

Verwijzing en eigen risico

Sinds 2006 is DTF (directe toegankelijkheid fysiotherapie) ingesteld en dit houdt in dat u bij ons terecht kunt zonder verwijzing van huisarts of specialist.Bij de intake wordt er een screening uitgevoerd en wordt beoordeeld of uw klacht voor behandeling in aanmerking komt. Mocht het nodig zijn dan nemen wij, in overleg met u, contact op met de huisarts.

 

Voor wat betreft de regeling vergoedingen:

Uit de basisverzekering wordt niets meer vergoed en u moet aanvullend verzekerd zijn om voor vergoeding van kosten in aanmerking te komen. Hoeveel behandelingen u vergoed krijgt hangt af van het aanvullend pakket dat u gekozen heeft. Deze behandelingen gaan niet van uw eigen risico af.

 

Raadpleeg voor alle zekerheid  altijd  de polisvoorwaarden van uw verzekering.Indien u geen aanvullende verzekering heeft komen de kosten voor eigen rekening.

 

Voor langduriger fysiotherapie die valt onder de chronische indicatie heeft u een  verwijzing nodig van een arts of specialist. Vergoeding vindt plaats vanaf de twintigste behandeling. Voor gehele of gedeeltelijke vergoeding van de eerste twintig behandelingen heeft u een aanvullende verzekering nodig. Stel u heeft recht op 9 behandelingen vanuit uw aanvullende verzekering  dan komen de overige 11 behandelingen voor uw eigen rekening en na nummer 20 worden de behandelingen vergoed uit de basisverzekering.

 

Deze behandelingen gaan wel  van uw eigen risico af.
De praktijk heeft contracten met alle zorgverzekeraars.

 

Behandeling aan huis is mogelijk, maar hiervoor heeft u wel een verwijzing nodig.