Manuele therapie

dalempoort11

 

Het doel van manuele therapie is om door middel van het toepassen van speciale handgrepen de functie van gewrichten te verbeteren zowel van de wervelkolom als van de overige gewrichten van armen en benen.

 

Verstoring van functie uit zich vaak in een beperkte beweeglijkheid van het gewricht met als gevolg een uit balans raken van het bewegingsapparaat met pijnklachten, krachtvermindering, spierverkortingen en mogelijk zenuw inklemming als gevolg.

Met specifieke technieken wordt de beweeglijkheid vaak snel hersteld waardoor u weer vrij kunt bewegen.Maar niet alleen bewegingsbeperkingen, ook hypermobiliteit van gewrichten kan klachten teweegbrengen. Reden om juist aan de stabiliteit van de gewrichtsfunctie te werken.

 

Met een uitgebreid lichamelijk onderzoek en een vraaggesprek zal geïnventariseerd worden wat de bron van de klachten is en vervolgens zal in overleg met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt niet alleen naar de gewrichtsfunctie gekeken.

 

Uw houding en manier van bewegen, eventuele vormen van overbelasting en traumata,psychische overbelasting, dit alles kan aan de basis liggen van een ontregeld raken van het bewegingsapparaat.

 

Met medische trainingstherapie en rugscholing kan  aan verder gericht herstel van functie gewerkt worden.

 

Het indicatiegebied van manuele therapie betreft onder meer klachten van nek- en rug,waaronder hoofdpijn en duizeligheid en klachten van de overige gewrichten zoals van schouder, elleboog en pols/hand en heupen, knie en voetgewrichten.